Recenze

Záznam o četbě - Tak padne náš svět

18. listopadu 2013 v 18:23 | Ell Amaterasu
V pátek jsme měli odevzdávat záznamy o četbě, které jsme měli vypracovat na zadání. Celkem za rok máme odevzdávat čtyři - libovolnou knihu, detektivku, jednu ze světové literatury 20. století a jednu z české literatury 20. století. Já si jako první knížku vybrala libovolnou. Dnes jsme dostali známky a mám za jedna, což je dobře :D

Zápis z četby

Autor: Megan Crewe Název: Tak padne náš svět

Počet stran: 312, počet přečtených stran 312

Stručný obsah
Hlavní hrdinka Kaelyn žije ve městě na ostrově a vede vcelku normální život. Dokud celý ostrov nezachvátí záhadný vir, kvůli kterému začnou umírat lidé. Vláda ostrov izoluje a slíbí, že pomůže tím, že bude posílat potraviny a věci denní potřeby, ale nakonec nepomůže. Kaelyn si najde kamarádku (Tessu) i kluka (Gava), ale pak onemocní. Nakonec se jí podaří vir překonat tak jako několik málo dalších, jenže onemocní její sestřenice. Ke konci knížky, když už sestřenka skoro umírá, Kaelyn rozhodne, aby její krev byla aplikována její milované příbuzné. Jak to dopadne, v tomto díle již není.

Nadpozemská (#1)

13. října 2013 v 18:12 | Ell Amaterasu

Autorka: Cynthia Hand
Počet stran: 372
Žánr: Fantasy
Rok vydání (ČR): 2012
Rok vydání (originál): 2011
Hodnocení obálky: /5
Série: Nadpozemská
Styl psaní: První osoba, klasické vyprávění děje
Nakladatelství: CooBoo
Anotace:
Každý anděl má nějaké poslání, které se mu po částech zjevuje ve vizích. A Clara je čtvrteční anděl. Její poslání je zachránit neznámého chlapce z hořícího lesa. Právě proto se přestěhují a v novém městě se seznámí s Christianem. Ale má přítelkyni, takže se o Claru moc nezajímá, jenže Clara zjistí, že to on je ten kluk z vizí, a začne trénovat na záchranu. Jako první věc se musí naučit létat na svých křídlech.


Moje hodnocení v celém článku...

Drakie (#1)

10. září 2013 v 19:31 | Ell Amaterasu
Autorka: Sophie Jordan
Počet stran: 296
Žánr: Fantasy, romantika
Rok vydání (ČR): 2012
Rok vydání (originál): 2010
Hodnocení obálky: /5
Série: Drakie
Styl psaní: První osoba, klasické vyprávění děje
Nakladatelství: CooBoo
Anotace (moje vlastní):
Jacinda patří k drakiům. A ještě navíc k vymřelému druhu - k drakiům, kteří dští oheň. A proto ji její kmen přidělí drakijskému princi Cassianovi, který jednou povede kmen. Mají spolu mít děti, které by také dštily oheň. Jacinda ale touží po svobodě, a když poruší nejdůležitější zásadu drakiů, málem přijde o život, když ji málem chytí lovci drakiů. Zachrání ji lovec Will, který ji neprozradí ostatním lovcům. Všichni lovci jsou vůči drakiům bezcitní, ale Will je jiný. Jacindina matka, která se už nemůže převtělit v drakii, ji a její sestru Tamru, která se ani převtělit nedokáže, je obě odveze pryč z kmene, protože chce vést normální život člověka a chce, aby byla i Tamra šťastná, protože všechno se začalo točit jenom kolem Jacindy, od toho kdy se poprvé převtělila. Proto vybrala poušť. Drakiové v poušti moc dlouho nepřežijí a ona chce, aby i Jacinda byla jen 'člověk'. Jenže do nové školy chodí i Will a ten dokáže záhadným způsobem oživit umírající Jacindinu drakii. Jenomže je lovec...
Moje hodnocení v celém článku...

Tak padne náš svět

7. září 2013 v 20:29 | Ell Amaterasu
Autorka: Megan Crewe
Počet stran: 312
Žánr: Fantasy, sci-fi, konec světa (?)
Rok vydání (ČR): 2012
Rok vydání (originál): 2012
Hodnocení obálky: /5
Série: Fallen world
Styl psaní: První osoba, deníkovo-dopisová forma
Nakladatelství: Egmont
Anotace (kniha):
Začíná to jako svědění, kterého se nemůžete zbavit. Pak přijde horečka a šimrání v krku. Pár dní nato budete vykládat svá tajemství na potkání neznámým lidem, jako by to byli vaši staří přátelé. Za další tři dny vás postihnou paranoidní halucinace.
A pak budete mrtví...
Šestnáctiletá Kaelyn žije na ostrově nedaleko pobřeží. Když její nejlepší kamarád odjíždí studovat na pevninu, vůbec ji nenapadne, že ho možná už nikdy neuvidí. Ale pak její malou ostrovní komunitu postihne podivná virová epidemie. Počet mrtvých narůstá a vláda dá ostrov do karantény: nikdo nesmí z ostrova odjet, ani se na něj vrátit.
Ti, kteří jsou dosud zdraví, musejí bojovat o tenčící se zásoby potravin, aby neztratili naději na přežití. Zatímco svět, který Kaelyn znala, se kolem ní hroutí, ona nachází nečekané spojence, přátelství i novou lásku. A když ji virus začne okrádat o přátele a rodinu, ze všech sil se snaží udržet si víru, že musí existovat způsob, jak zachránit lidi, kteří jí jsou nejdražší.

Moje hodnocení v celém článku...

(#1) Paranormálové - Zlodějka duší

3. září 2013 v 19:35 | Ell Amaterasu
Autorka: Kiersten White
Počet stran: 352
Žánr: Fantasy, romantické
Rok vydání (ČR): 2011
Rok vydání (originál): 2009
Hodnocení obálky: /5
Anotace (zdroj: databazeknih.cz):
Hrdinka románu, Evie, má velice zvláštní povolání: pracuje v Mezinárodní agentuře pro zadržování paranormálů (zkráceně MAZP). Běžně se vídá s upíry a vlkodlaky, její nejlepší přítelkyně patří mezi mořské panny a nová láska je vodouch - paranormál, který na sebe dokáže brát nejrůznější podoby. Nic na paranormálních tvorech ji nemůže překvapit a zaskočit. Paranormálové jí vlastně připadají normální a agentura jí nahrazuje rodinu, o kterou přišla. Trochu jí vadí, že je ochuzena o běžné radosti svých vrstevníků, ale vede vcelku spokojený život. To se však má brzy změnit. Paranormálové začínají z neznámých důvodů umírat a kolem Evie se začínají dít podivné věci. Potom se na scéně objeví Zlodějka duší a Evie jde o život… Napínavý příběh, v němž se prolíná svět lidí a nadpřirozených sil, je plný dramatických scén, ale nepostrádá ani humor.

Moje hodnocení v celém článku...

Zlo v krvi

21. srpna 2013 v 18:54 | Ell Amaterasu
Autor: Rhiannon Lassiter
Počet stran: 256
Žánr: Fantasy, horor, thriller
Rok vydání (ČR): 2009
Rok vydání (originál): 2007
Hodnocení obálky: /5
Anotace (databáze knih):
Na opuštěném sídle v jezerní oblasti je možné projít dveřmi skříně do tajné místnosti na hraní. V ní se pod vrstvami prachu a pavučin kupí stohy knih s hrubě přeškrtanými jmény postav. Kdysi si tam hrály dívky Anna, Emily a Charlotta, vymýšlely si příběhy a smrtí přeškrtnutím obětovaly kladné hrdiny a hrdinky z knih, aby daly život svým vlastním postavám. Ale hru nikdy nedohrály do konce a v záhadných lesích za domem stále něco hladově če ká na nová jména, na jedinou potravu, kterou zná. Pak do velikého domu přijíždí nová rodina a brzy zjistí, že se stala součástí hry. Jenže nezná prav idla.
Zlo v krvi je strhující příběh, plný hrozivých tušení, napětí a strachu, na hranici reálného a nereálného, v mnohém podobná Záhadě Blair Witch.

Moje hodnocení v celém článku...

Tetování krví: Lampáři

5. července 2013 v 19:08 | Ell Amaterasu

Tetování krví: Začátek cesty

2. července 2013 v 18:48 | Ell Amaterasu

Pád

25. června 2013 v 19:02 | Ell Amaterasu

Modrá je barva nočních děsů

14. června 2013 v 18:00 | Ell Amaterasu

Zombie blondýny

11. června 2013 v 18:24 | Ell Amaterasu

Džínový deník

31. května 2013 v 18:01 | Ell Amaterasu

Past na Sněhurku

24. května 2013 v 18:54 | Ell Amaterasu

Válka čarodějek: Klan vlčice

12. května 2013 v 19:08 | Ell Amaterasu

Čarodějnice z Hex hall

8. května 2013 v 11:21 | Ell Amaterasu
 
 

Reklama


Rubriky

Ikonky:


Přidej se! >>>

Fan of:

House of Night by P.C. Cast & Kristin CastFallen by Lauren Kate
The Vampire Diaries by L.J. SmithHercule Poirot by Agatha Christie
Wings by Aprilynne PikeUnearthly by Cynthia Hand
Hex Hall by Rachel HawkinsHarry Potter by J.K. Rowling
The Chronicles of Narnia by C.S. LewisInheritance by Christopher PaoliniFirelight by Sophie JordonParanormalcy by Kiersten White

Teams:

House of Night by P.C. Cast & Kristin CastUnearthly by Cynthia HandThe Vampire Diaries by L.J. Smith
Fallen World by Megan CreweFirelight by Sophie JordonWings by Aprilynne Pike